Linda Elvira er uddannet skuespiller på Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1997.

I årene herefter medvirkede hun i flere forestillinger på Odense Teater, hvor hun blandt andet kunne opleves som Lise Munk i forestillingen Pastor Munk. I 2003 medvirkede hun i Jomfru Ane Teatrets store succesforestilling Girls Night Out, der blev iscenesat af Kamilla Wargo Brekling. I sommeren 2018 var hun tilbage på Odense Teater i forestillingen Ding Dong.

På den københavnske teaterscene har hun kunne opleves i lang række af forestillinger, hvoraf kan nævnes: Den anmelderroste Much Ado About Noting, i Botanisk Have i 2023, hvor Linda spillede den kvindelige hovedrolle Beatrice. Det engelsksprogede That Theatre Company’s forestillinger Casanova Undone og Shakespeare’s Women,  samt Teater V’s kæmpesucces Dyrene i Hakkebakkeskoven og Teater Zeppelins 1001 nat. I 2019 – 2021 spillede hun rollen som alfedronningen Titania i William Shakespeares A Midsummer Night’s Dream, i et samarbejde mellem Det Kongelige Teater, Botanisk Have og After Hours Theatre Company.

Som datter af en engelsk mor er Linda to-sproget og taler flydende Standard English. Noget hun benytter sig flittigt af; ikke blot på scenen, men også i hendes arbejde som indlæser og speaker. Hun har stor erfaring med lydbøger, og har indlæst flere hundrede bøger på forskellige danske forlag. Linda er også medstifter af det prisvindende lydbogsforlag Momolydbog

Hun er ved siden af at indtale speaks, voiceovers og lydbøger på både dansk og engelsk, en flittig “dubber” af tegnefilm og serier.

Linda har også kunne opleves i flere af DR’s store TV-serier som Krøniken, Rejseholdet og Broen II. Hun har ligeledes medvirket i flere forskellige produktioner på de andre tv-stationer, hvoraf kan nævnes Sygeplejeskolen, TV2 2022, Grete, TV2 2016, Fucking Fornuftig, TV2 Zulu, 2015 og Lærkevej, TV2, 2009. I 2009 spillede Linda også en central rolle som politiagenten Karen Bell i den canadiske spillefilm Upstart.